O fetiţă care nu era de obicei atentă la ore, lucra foarte concentrată în spatele clasei, aplecată cu totul asupra foii albe. Surprinsă, profesoara de desen vine la ea şi o întreabă: „Ce desenezi aici?”
Fetiţa răspunde: „Îl desenez pe Dumnezeu.”
Profesoara se miră: „Bine, dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu!”
„Vor şti toţi imediat ce termin desenul”, o asigură senin fetiţa.

E doar una dintre istorioarele pe care le spune Sir Ken Robinson, un expert în domeniul creativităţii şi inovaţiei care nu se opresc la artă ori la ştiinţă, ci respiră în orice activitate umană. El provoacă vechea paradigmă a instrucţiei şi se amuză într-un stil irezistibil de profesorii universitari care trăiesc înghesuiţi în minte… folosindu-şi trupul doar pentru a-şi purta capul la întâlniri. Cu aceeaşi noşalanţă a umorului de înaltă clasă britanică pomeneşte Sir Ken Robinson de Shakespeare la vârsta copilăriei când tatăl îi spunea: „Treci la culcare ACUM şi mai lasă odată pana aceea de scris… ”

TED este site-ul care prezintă acest gen de discursuri non-conformiste, cu adevărat deschizătoare de drumuri pentru mentalitatea vremurilor viitoare. Iar viitorul începe azi. Aşa-i?

Pentru subtitrarea în română dă click pe view subtitles (lângă share), click apoi pe săgeţica din dreapta cuvântului off. O să apară limbile în care s-a făcut traducerea. O găseşti şi pe a noastră. Merită să înţelegi perfect fiecare frază. Sir Ken Robinson are un umor de zile mari.