Motto: „Dar nu-i totuna leu sa mori / Ori caine inlantuit

La inceputul lui 1990 nu aveam nevoie de liderii sindicali sa ne scoata in strada, ei de abia se organizau si ca orice om cu necazuri trupesti, isi urmareau, ca si azi, propriile interese . Nu aveam la dispozitie mijloacele de comunicare pe care le avem azi si totusi am avut forta se ne adunam cu sutele de mii. Era doar Telembeliziunea libera de neocomunism, iar cei care ne invatau cum sa respiram democratic n-aveau nimic cu neocomunismul , cu socialismul stiintific sau cu securitatea statului . Ei intinasera doar acele idealuri sacre, calcand in picioare juramantul fata de secera si ciocan. Dupa douazeci de ani, nu mai exista figuri exemplare dupa care turma exaltata sa mai arunce cu pietre, nu mai avem un Corneliu Coposu, care riscandu-si viata a refuzat sa paraseasca Palatul Victoria pâna nu a obtinut participarea partidelor istorice in CPUN. Seniorii ne-au parasit discreti cu decenta, lasandu-ne mostenire verticalitatea , regula bunului simt si sperantele. Ce am facut cu ele dupa ce am ramas singuri? Le-am jucat la ruleta ruseasca permitand unor barbugii de profesie sa -si bata joc de tot ce am avut mai scump prin buzunare. Iata-ne ajunsi in situatia de victime perdante ale propriei noastre frustrari si indolente, am ingenucheat obositi in tranzitie, acceptand tacit, sa ne faca reguli de viata niste neispraviti a caror doctrina de suflet este jaful.

Ne tragem sufletul intre secera lui Boc si ciocanele Elenei Udrea si suferim alaturi de Basescu de fiecare data cand isi plange singur de mila . Chiar si atunci cand o scursoare menajera, de valoarea lui Silviu Prigoana conditioneaza dreptul la o viata normala al copiilor in functie de votul parintilor, inghitim in sec , strangem din dinti si ne lamentam in speranta ca poate Soarele va rasari vreodata si pe ulita romaneasca. Soarele rasare de fapt in fiecare dimineata pentru toti dar orbiti de intunericul in care ne incapatanam sa traim , am uitat sa mai deschidem ochii si ne miram cum a ajuns chiorul imparat in tara orbilor. Ne hranim subzistenta cu umbrele trecutului, rumegand la infinit acelasi nutret insipid, „mai rau de atat nu se poate”.

Ei bine, se poate , realitatea ne confirma . Dupa ce l-am injurat si blestemat atatia ani pe Iliescu ne-am pricopsit cu un cancer generalizat care ne ranjeste in fata la fiecare sedinta de chimo din prime time.

Daca stam stramb si judecam drept, batranul nostalgic pare un inger cu doua randuri de aripi in comparatie cu Nichipercea de la Cotroceni. Figura schimonosita cu accente demonice este expresia unui interior imbibat in perversitate, o intruchipare perfecta a iadului reincarnat care imprastie haotic mirosul mortii.

A sosit momentul sa luam hidra de coarne, sa dam cu ea de bordurile supraevaluate si supraetajate. Vremea demagogiei si a discursului propagandistic a cam trecut. Romania are nevoie de conducatori de osti , capabili s-o scoata din nisipurile miscatoare in care a naufragiat-o admirabilul brigadier anversoid. S-au saturat de prostitutie si prostituate. Pasivitatea si lipsa de reactie conduce la catastrofa iminenta: am intrat deja in ultimele minute ale celui de-al 13 lea ceas.

Disperarea romanilor a depasit limita suportabilului iar vindecarea nu poate veni decat din interiorul nostru . Miscarile de protest organizate de sindicate sunt doar mofturi fara esenta , ele nu au nici forta si nici vointa necesara interventiei chirurgicale de care Romania are urgenta nevoie pentru extirparea tumorii . Consider ca acum este momentul adevarului in care PNL , prin presedintele Crin Antonescu, trebuie sa-si asume responsabilitatea alternativei la actiunea de distrugere in masa promovata de clanul fascistoid Basescu-Udrea . Solutia finala care poate paraliza avalansa abuzurilor in repetitie ale puterii este Greva Parlamentara, solidari cu Greva Generala din 31 Mai, cu Romania calcata in picioare de infractori fara scrupule. Desfiintati barierele dintre voi si vocea strazii, renuntati la salarii pe timpul grevei si solidarizati-va cu grevistii. Profesorii si pensionarii au dat tonul, insa ei fara sprijinul vostru nu au forta necesara schimbarilor. O Greva Generala pe termen nelimitat coroborata cu Greva Parlamentara ar taia oxigenul aberatiilor si ilegalitatilor puterii. Numai in felul acesta puteti trece testul de turnesol fata de natiune si dobori mastile celor care se agata disperati de scaune.  Si pentru ca Basescu este adeptul consultarii poporului, ii puteti oferi sansa unui referendum prin care ceteteanul sa aprobe sau nu , implementarea genocidului. Cereti Oficiului European Antifrauda, infiintarea unei Comisii de Ancheta care sa verifice toate investitiile clientelare din ultimul an, cu precadere cele comandate si platite de Ministerul condus de Elena Udrea.

Si totusi, sunt convins ca nu toti cei din PDL  accepta complicitatea clanului Udrea. Un exemplu firav, dar reprezentantiv, este protestul deputatului PDL de Iasi. Deci se poate.

http://mariusmina.blogspot.com/