El a făcut aceste afirmaţii cu ocazia lansării de către Institutul Pentru Inovaţie şi Dezvoltare a raportului „România post-criză. Reprofesionalizarea României”.

Geoană a arătat că puterea cu care se aud punctele de vedere ale reprezentanţilor FMI în societatea Românească arată lipsa existenţei unor soluţii proprii.

Preşedintele Senatului a spus că România se află într-o criză strcturală profundă, iar acest lucru depăşeşte un simplu ciclu economic de creştere şi prăbuşire.

Potrivit lui Geoană, problemele structurale ale României  nu pot fi rezolvate nici de apartenţa la Uniunea Europeană sau NATO şi nici de relaţia privilegiată cu Statele Unite. „Ne aflăm într-un turbion în care nici măcar viitorul Uniunii Europene nu mai este clar”, a opinat el.

Social-democratul a spus, pe de altă parte, că o simplă schimbare a Guvernului cu alt guvern nu este suficientă, fiind nevoie de o altă guvernanţă.

„Această criză ne relevă cu brutalitate că suntem într-o fundătură”, a opinat preşedintele Senatului, menţionând că scopul principal pentru România trebuie să fie redefinirea dezvoltării.

Mircea Geoană a menţionat că, în condiţiile crizei, va fi dată afară şi „bruma” de specialişti, în timp ce clientela politică va pleca ultima.

********************************************************************************************

Mulţumim nenea Geoană. Ai observat şi tu ceea ce scriam noi pe toate gardurile de multă vreme. Doar de vreo 20 de ani. Mai exact de când Regele Mihai I al României nu era primit în ţară şi expulzat ca un infractor. Culegem acum roadele anilor Iliescu, când s-a pus temeiul nenorocirii de azi. Istoria vă va judeca pe toţi, pentru România pierdută, tinereţi irosite, speranţe făcute praf, acum şi bătrâneţi amare, umilite.

Eu sper ca Regele să fie martorul morţii voastre, ca să nu rămână doar martirul unei ţări pe care a iubit-o – Ţara Lui. În ce mă priveşte, după atâta bătaie de joc de la PCR-FSN-PDSR-PSD-PD, nu-mi va păsa unde mă voi duce văzând cu ochii, chit că am acum 42 de ani. Mai stau pe-aici câtă vreme am încă Rege şi speranţe de Monarhie.

Altfel, nu se merită. La urma urmei, nu eu am votat strâmb de fiecare dată. Românii au ţara pe care au pus ştampila.

FGL

Anunțuri