Germania a umilit Argentina, 4-0, într-un meci în care reprezentativa antrenată de Maradona şi-a pierdut strălucirea, iar Lionel Messi a fost doar o umbră a fotbalistului de la FC Barcelona.

Germania a început tare meciul contra Argentinei lui Maradona. Nemţii nu s-au lăsat impresionaţi de Messi şi compania şi au deschis rapid scorul, în minutul 3, prin Thomas Muller, fiind decişi să încheie repede conturile.

Schweinsteiger a executat o lovitură liberă, mingea a ajuns la Muller, care a deviat cu capul în poartă de lîngă Otamendi. Fundaşul argentinian a fost total depăşit de situaţie, greşind în mai multe rînduri şi oferindu-le avantaj elevilor lui Joachim Low.  Argentinienii au acuzat şocul şi şi-au revenit cu greu, fiind supuşi unei presiuni constante exercitate de nemţi. Nervozitatea excesivă a fotbaliştilor lui Maradona s-a făcut simţită după golul lui Muller. Messi nu a părut a fi în largul său, iar pătrunderile sale s-au lovit de apărătorii germani sau de portarul Manuel Neuer. Higuain n-a mai fost atacantul din partidele trecute, aflîndu-se mai mult în ofsaid şi nepunînd probleme serioase buturilor germane.

Friedrich şi compania au intrat cu avantaj la pauză, iar argentinienii păreau mai lucizi în startul reprizei a doua. A fost doar o iluzie însă. Di Maria şi-a încercat şutul, fără pericol prea mare pentru Neuer. Presaţi de handicapul de pe tabelă, argentinienii au început să comită tot mai multe greşeli şi să piardă tot mai multe baloanse. Nemţii au punctat pentru 2-0 în minutul 68, după un contraatac perfect la capătul căruia Podolski a pasat în gura porţii pentru Klose, care a îndeplinit o simplă formalitate. Germania a simţit că poate îngenunchea Argentina şi n-a ezitat! Arne Friedrich, fundaşul care nu marcase nicidoată pentru naţională, a înscris după o acţiune superbă a lui

Bastian Schweinsteiger. 7-le nemţilor a executat un corner, a înşirat toţi apărătorii sud-americanilor şi i-a pasat lui Friedrich, care a dus scorul la 3-0. Bomboana pe coliva Argentinei a pus-o acelaşi Klose, care a reuşit „dubla” în minutul 89.

GSP

Reclame