(preluare din Academia Catzavencu)

Ieri, la Doljeşti (îmi place sa cred ca e undeva lângă Caracal), Traian Basescu i-a spus unui jurnalist de la Agerpres că, daca şi-ar iubi ţara , el, jurnalistul, şi mai multi romani, atunci am avea „şanse de progres”. Aşadar, dupa Vîntu, Voiculescu, profesori, magistraţi, pensionari, profesori, iată o nouă cauză pentru care Romania nu o duce mai bine. Nu o iubim.

Haideti sa va spun ceva, domnule preşedinte. Să ştiţi că şi noi am iubit-o pe România. Dar, după ce noi o ţineam de mână şi o plimbam prin parc sub clar de luna recitându-i din Eminescu, veneau băieţi ca dumneavoastră şi o mameleau în scara blocului.

Dupa ce noi făceam planuri de viitor cu ea, veneau de-alde Videanu şi Berceanu (şi alţii inaintea lor) şi se comportau cu ea de parca ar fi fost Jena Jameson. Venea Blaga, îi punea drapelul pe faţă şi o plesnea peste fund până dimineaţa.

Şi noi am iubit-o pe România, să ştiţi! Dar, ca orice fată săracă si prostuţă, s-a dus după ăia cu bani. Acuma, că i s-au lăsat ţâţele şi a facut curul cât China, veniţi să ne-o puneţi în braţe. Ne pare rau, dar suntem la muncă în străinatate!

(Mihai Radu)

Danke, Diana:)

Mihai, wherever you are, felicitări, cu prietenie!