E limpede de pe-acuma că Băsescu ştie că nu poate ieşi din funcţie decât cu picioarele-nainte. Prea mult e prea mult, chiar şi pentru americani. Traficul de arme e periculos. Aşa că au hotărât să-l ţină în viaţă ca pion de manevră. Pe de altă parte, mafia rusă, care face acelaşi joc cu Voronin în Moldova, e o asociere periculoasă. Nu e de mirare că Putin îi urăşte pe amândoi, nici că Voronin a ajuns să vrea unirea cu România.

Ce ne costă?

Păi ne costă împărţirea în trei ţări. O Ţară Românească, de la Banat până la Marea Neagră, o Moldovă Mare (Moldova şi Basarabia – teritorii interzise Europei şi alipite probabil Rusiei când va lua Moscova bourul de coarne), respectiv o Transilvanie independentă, deja cumpărată de nemţi. Spaţiul Schengen se va opri la Carpaţi. Peste Carpaţi în jos vor fi expulzaţi toţi ţiganii de la nord-vest.

Şi asta pentru că avem o ţară în disoluţie, în cădere liberă, incapabilă să se ridice împotriva unui tiran de carton. O atare slabiciune nu are cum să nu atragă vulturii, într-o lume flămândă, aflată în criză. Franţa ne întoarce spatele. Anglia şi Germania îşi dispută Ardealul. Rusia îşi sporeşte tainul (Putin va moşteni tot ce a vândut România mafiei ruse, încă lăsată strategic să-şi facă mendrele). America e departe şi vrea doar să ne aibă cap de pod la Marea Neagră. Singurii care ne vor binele sunt Turcia şi Israelul.

Însă cei care vor răul României, îndeosebi europenii care au uitat de Brâncuşi şi Enescu, uită şi alt fapt esenţial. Aici e loc dăruit şi pus deoparte de Dumnezeu. DOMNUL Şi-a ales un popor aprig şi încăpăţânat, rebel şi pedepsit (Israel), dar a mai ales încă unul, blând şi răbdător (România). Le încearcă pe amândouă, să le vadă credinţa. Dar vai şi amar de cei care le vor răul!

FGL