Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat că liderul reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, a fost ucis. Obama a precizat, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaida, în cursul căreia nu au fost înregistrate victime în rândurile forţelor americane.

EXTERNE
George W. Bush: Anunţul privind uciderea lui ben Laden, „o victorie pentru America” 07:52
Obiectivele diplomatice americane, în stare de alertă după anunţul privind uciderea lui ben Laden 07:30
Osama ben Laden a fost ucis. Obama: Astăzi, la ordinele mele, Statele Unite au lansat o operaţiune – VIDEO 06:50
ONU anunţă retragerea personalului său din Tripoli 21:53
Episcopul din Tripoli confirmă moartea unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi 21:14
Osama ben Laden a fost ucis. Obama: Astăzi, la ordinele mele, Statele Unite au lansat o operaţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
„Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida”, a afirmat Obama.

Preşedintele american a precizat că operaţiunea militară americană a avut loc în Pakistan.

Obama a afirmat că a fost informat, în august, că SUA au o posibilă pistă către ben Laden, constând în informaţii privind o posibilă ascunzătoare a acestuia, situată în Pakistan. Preşedintele american a adăugat că, săptămâna trecută, a decis că informaţiile permit declanşarea unei operaţiuni.

„Astăzi, la ordinele mele, Statele Unite au lansat o operaţiune” care a vizat ascunzătoarea, a spus el.

Ben Laden a fost ucis într-un schimb de focuri, iar forţele americane au preluat trupul neînsufleţit , a adăugat Obama.

Cooperarea cu Pakistanul a permis localizarea lui ben Laden şi a clădirii unde se ascundea acesta, a precizat preşedintele american.

Operaţiunea din Pakistan soldată cu uciderea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, a fost desfăşurată de un comando al forţelor speciale americane şi a durat circa 40 de minute, relatează CNN.

Surse pakistaneze au afirmat că la faţa locului, în localitatea Abbotabad, au fost prezenţi, în timpul atacului, şi membri ai serviciilor de informaţii pakistaneze.

Sute de persoane s-au adunat, duminică seară, în faţa Casei Albe, cântând imnul naţional, după aflarea primelor informaţii privind uciderea liderului reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, relatează CNN.
p.s
Chiar nu mă interesează dacă e pe bune ce zice Obama despre Ossama. Eu, ca om născut în zi de 11 septembrie 1967, o iau personal precum victorie tip „vengeance”. Fiii lui Agar nu vor moşteni.