Parcă plutea în aer (luftul, nu golul). Trebuia chiombu de la ţară să se lege şi de Majestatea Sa. Culmea, pe limba proştilor, îl acuză pe Mihai I al României că a fost ceea ce este el, Băsescu, deopotrivă sluga ruşilor şi a oricui care nu-l bagă în puşcărie. Se ţine de putere chiar cu preţul vânzării Ardealului. Amintesc ca nu Băsescu era rege în 1918, ci tot un Rege, Ferdinand, fiu de Carol I (care a renunţat să mai fie neamţ şi s-a declarat român!)

Mihai, tânăr, şi-a asumat 23 August, pentru ca să nu fim năpădiţi de ruşi cu totul, ca gubernie, iar apoi a încercat să rămână Rege pentru Ţară. A abdicat atunci când scârbele roşii au ucis studenţi protestatari, au arestat alţii şi au ameninţat că se vor repeta asemenea incidente. A plecat sărac şi a reparat şi pilotat maşini, prin Elveţia, cu amar în suflet. N-a uitat să ne fie Rege de Sărbători, iar noi îi sorbeam mândri cuvintele la „Europa Liberă”. (Fireşte, nu toţi românii, şi cu siguranţă nu securistul Băse). Apoi a fost umilit de Iliescu, dat afară din Ţara Lui a doua oară, tot de bolşevici. Într-un final, de Paşte, la biserica Sf. Gheorghe, a umplut Bucureştiul. Nu se ştie nici acum câţi oameni au fost atunci în stradă. Se estimează că un milion. Cert e că de la Piaţa Unirii până la Piaţa Romană nu puteai arunca un ac.

Iar acum, caricatura asta de preşedinte al unei caricaturi de republică, Îl jigneşte iar. Acest borfaş, care vorbeşte de confiscarea averilor borfaşilor, nu respectă istoria Neamului.

Nici istoria nu-l va respecta. Va avea rânduri proaste în manualele de istorie. Câteva, poate, cât să încapă pe-0 pagină.

Eu am un Rege, după Mântuitor, fireşte. Am respectat şi un preşedinte, o dată (Emil Constantinescu). Pe restul nu-i (re)cunosc!

Şi încă o menţiune. Republica este ilegala în România,