Mă calcă pe nervi idioţenia asta cu bac-ul. Toată lumea dă vina pe toată lumea. O să încerc să fiu sintetic şi punctual, nu neapărat într-o ordine anume.

1. Puştimea cretină de azi. E atât de proastă încât nu pricepe nici ce e Internet-ul. Îl vede ca o joacă. ( „Hai să fim cool !…) O lume de golani nedisciplinaţi. La mine în clasă se auzea musca.

2. Ideea că profesorilor le lipsesc cursuri de pedagogie. Fals. Profesorii se nasc, nu se fac. Singura condiţie e să ştie ce să predea.

3. N-o să ţii un profesor bun pe 600 de lei. Punct. Nici pe 1000 de lei.

4. Liceul nu e şcoală profesională. Liceul înseamnă cultură generală. De-asta generaţia mea e mai deşteaptă decât a ăstora preocupaţi de ciocul din frunte. Noi ascultam Deep Purple şi Led Zeppelin, nu Lady Ga-Ga sau alte dezbrăcate de-a gata. Noi chiuleam acasă citind Guy de Maupassant sau Flaubert. Dar nu uitam să tragem de un 5-6 la mate şi fizică. Exultam la Geografie şi Istorie. Scriam.

Liceul nu produce ospătari pentru Băsescu. Cine vrea să înveţe o meserie să se ducă în altă parte. Nu e nevoie ca toată lumea să aibă şcoală.

5. Puneţi dreaq mâna pe carte!