Un apel de la fondatorul Wikipediei, Jimmy Wales
Este posibil ca Google să dețină aproape un milion de servere. Yahoo are aproximativ 13 000 de angajați. Noi avem 679 de servere și 95 de angajați. 

Wikipedia este al cincilea site pe internet, servind 450 de milioane de oameni diferiți în fiecare lună – cu miliarde de vizualizări ale paginilor.

Comerțul este binevenit. Reclama nu este ceva malefic. Dar nu aparține acestui loc. Nu la Wikipedia.

Wikipedia este ceva special. Este asemenea unei biblioteci sau a unei grădini publice. Este ca un templu al minții. Este un loc unde cu toții putem merge să gândim, să învățăm, să împărțim din cunoștințele noastre și celorlalți.

Când am fondat Wikipedia, aș fi putut să o transform într-o companie pentru profit, cu anunțuri publicitare, dar am decis să fac ceva diferit. Noi toți am muncit din greu de-a lungul anilor pentru a o menține eficientă și simplă. Ne îndeplinim misiunea și lăsăm risipa pentru alții.

Dacă fiecare persoană care citește acest mesaj ar dona 5 dolari, nu ar mai fi nevoie decât de o singură zi pe an pe care să o dedicăm strângerii de fonduri. Dar nu toată lumea poate dona. Și asta nu e o problemă. În fiecare an, îndeajuns de mulți oameni decid să doneze.

În acest an vă rugăm să contribuiți cu 5 dolari, 10 euro, 1000 de yeni sau orice altă sumă credeți că ar ajuta și susține Wikipedia.

Vă mulțumesc,

Jimmy Wales
Fondatorul Wikipediei

 

//////////////////////////////////

N-am acum 5 dolari… Dar pot face măcar atât.

Şi mai adaug ceva, ca de la un cunoscător avizat, care lucrează zilnic cu instrumentele astea. De multe ori, deşi n-are autoritatea necesară, Wikipedia se dovedeşte chiar şi peste Britannica. Faţă de Larrouse, e cu 4 clase mai mare… (patetici mai sunt franţujii ăştia, din toate punctele de vedere…)

Long live! Wiki