Întrebat de Alison Mutler (Associated Press) în legătură cu închisorile secrete ale CIA din România, Traian Băsescu a trântit un răspuns năucitor:

Associated Press a reactionat prompt , demonstrand ca in Romania , au existat locuri de detentie si interogare secreta. Khalid Sheik Mohammad, no# 2 Al -Qaida a fost rezident pentru interogare secreta in Cartierul Chitila din sectorul 1, mai precis in unitatea SRI din strada Ceremusului . Clădirea este folosită în prezent de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor secrete de Stat (ORNISS).
Asociaţia Presei Străine din România doreşte să-şi exprime poziţia în legătură cu reacţia Preşedintelui României Dl. Traian Băsescu la intrebarea adresată de corespondentul Associated Press în România la data de 7 decembrie la Cotroceni.
Reacţia domnului Preşedinte nu este potrivită pentru un demnitar de stat în cadrul unei conferinţe de presă. Funcţia publică implică obligaţia de a da dreptul presei să adreseze orice întrebare legitimă în scopul interesului public în cadrul unei conferinţe de presă, chiar dacă demnitarul nu doreşte să răspundă la întrebarea respectivă.
Comentariul domnului Băsescu a fost neadecvat şi nedemn pentru o persoană oficială. Presa, fie româneasca sau străină, are misiunea de a informa opinia publică pe teme mai mult sau mai puţin incomode. De asemenea, presa are dreptul de a adresa intrebări referitoare la subiectele respective persoanelor publice, cu atât mai mult cu cât România este o ţară democratică, membră a Uniunii Europe şi NATO.
08.12.2011
Reclame