Cred că asta arată calitatea unei ţări, felul în care este privită, tratată, discriminată, incriminată pe drept sau nedrept, luată ca atare. Ce are de făcut un guvern? Ce poate face consumatorul-beneficiarul-clientul: adică Stăpânul! (căci, să fie clar!, cel care plăteşte pentru un serviciu oarecare este Stăpânul tău, boule de livrator de servicii neonorate, de la strângerea gunoiului până la preşedinţie!) Atâta vreme cât nu gândim aşa, aşa vom fi trataţi, ca viermi. Ce-i de FĂCUT? – că asta trebuie să ne întrebăm.

O s-o iau cu exemple minore, legate de cablu TV-NET-TEL.

Nume incriminate (din experienţa mea de până acum):

Net de cartier: pică, precum noi toţi, la prima deficienţă de la ENEL (p-ăştia din urmă i-aş omorî în chinuri).

UPC: Buni, dar scumpi: de la un moment dat încolo nu reactualizează nimic. Adică eu plăteam aproape 200 RON pe lună pentru servicii expirate – făceau reclamă la 60 RON pentru viteză dublă, TV ca şi al meu… „E ofertă”, zic ei… Înţeleg… Aşa că mă mut la

rds (gratuit primele 3 luni, viteză dublă. OK. Dar eu nu ştiu când şi ce am de plătit! Comunicare zero, până cănd îl taie…  Te duci şi plăteşti, normal – dar de ce pizda mamilor lor nu anunţă, cum face UPC-ul, că ai un deadline. Că doar n-o să-mi bat eu capul, client!, cu numărat de zile, cu aproximări.)

Revin la UPC… Vreau să le dau sculele înapoi, să reziliez contractul (după 3 ani vechime). NU! PÂNĂ NU EŞTI LA ZI CU PLATA! NU ACCEPTĂM CERERI DECÂT PE ZERO! Zic, OK, acum n-am bani, chiar acum, dar înregistraţi cererea. Cum? După ce plătiţi, alfel nu înregistrăm nimic…. OK

Stau şu urmăresc următoarea factură, şi următoarea… Nesimţiţii, după ce ştiu bine că mi-au tăiat semnalul şi că nu mă mai folosesc de cutiuţele lor, MĂ TAXEAZĂ ÎN CONTINUARE CA ŞI CUM LE-AŞ FOLOSI, plus dobânda. Au trecut câteva luni de când se joacă cu nervii mei (aş avea să le dau 1600 RON pentru chitanţe…), şi eu cu nervii lor, dacă au. Le-aş da înapoi sculele, plătesc ce aveam de plată pentru ce AM CONSUMAT, cu dobândă, dar NU ŞI CE NU AM FOLOSIT!

Aştept să văd ce vor hotărî.

NU VĂ FACEŢI SPERANŢE CĂ VREO SESIZARE UNDEVA AR PUTEA AVEA ORIŞICE EFECT! NU ARE!

Aşadar, eu nu plătesc, iar ei se fac că nu mă taxează. În mod similar, RDS se face că nu poate trimite facturi, deşi ştie foarte bine ce e ăla un deadline. Cu toţii îţi imaginează că noi suntem milogi. Că abia aşteptăm să ne bată ei la uşă ca să ne ofere servicii. Dar dacă serviciile pică sau sunt deficitare ( de pildă, dacă tăierea curentului îţi fute un TV şi o maşină de spălat, sau nu te lasă să lucrezi la PC DIN LIPSĂ DE NET, cu gaură în bugetul tău, dacu UPC sau RDS se ascund în spatele ENEL, că le-a picat şi lor server-ul…), atunci eşti o victimă, un sclav al lor.

Partea ciudată e că sunt atât de curajoşi în a miza pe blândeţea noastră îndelung răbdătoare încât nu realizează că au sedii, cu geamuri, maşini – cu pneuri (aşa am auzit, pe stradă). Eu sunt doar un blogger.

Tot ca blogger zic că peştele de la cap se-mpute, BĂ!