Îmi permit să preiau in corpore un articol de la Sacciv. Din alte puncte de vedere (ortodoxie vs. neo-protestantism, de pildă) lumea ne vede ca duşmani. Eu nu sunt duşmanul lui, şi nici el al meu – ştim asta amândoi, la început de Necaz mare. Avem amândoi a ne ridica glasul împotriva cretinilor care au impresia că sunt „la putere”. La putere e Unul singur.

Saccsiv’s Weblog
BANCILE SI SODOMIA: Ungaria va primi bani doar daca va permite casatoria intre homosexuali …

Posted in FMI, HOMOSEXUALITATE, UE, UNGARIA by saccsiv on ianuarie 11, 2012
Iata ce aflam din articolul Ce fac ungurii pentru bani:

Lăsat singur în faţa pieţelor financiare, guvernul maghiar pare dispus să întoarcă unele dintre deciziile politice care nu sunt pe placul UE şi FMI pentru a obţine împrumutul de care are nevoie. Pentru început trebuie să oprească o anchetă asupra fostului premier şi să ridice interdicţia căsătoriei cuplurilor între persoanele de acelaşi sex.

Primele concesii pe care guvernul maghiar ar fi dispus să le facă pentru a îmbuna creditorii externi ar fi sistarea anchetei asupra fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany şi eliminarea din constituţie a prevederilor care interzic căsătoria între persoanele de acelaşi sex, potrivit cotidianului Magyar Nemzet, care citează surse confidenţiale de la Bruxelles, informaţie preluată de Bloomberg.

Gyurcsany este anchetat sub suspiciunea de abuz de putere în legătură cu o tranzacţie imobiliară încheiată în mandatul său ce avea ca scop construcţia unui cazino.

La ultima revizuire a constituţiei maghiare, desfăşurată sub guvernul condus de Viktor Orban, a fost introdus un nou paragraf care descria căsătoria drept o uniune între un bărbat şi o femeie, menţiune ce nu pare a conveni Bruxelles-ului.

Pieţele financiare au reacţionat pozitiv la auzul veştilor că un acord între Ungaria şi UE/FMI este pe cale de a fi perfectat. Forintul s-a apreciat cu 1% faţă de euro, dobânzile la obligaţiunile guvernamentale cu scadenţa la 10 ani au scăzut cu 11 puncte de bază, în timp ce bursa de la Budapesta a crescut cu 0,8%.

Situaţia Ungariei a început să se deterioreze puternic după ce guvernul a intrat în conflict cu puternicii lumii financiare. A rupt acordul încheiat cu FMI şi UE în 2008 – prima ţară din regiune care a apelat la un acord de finanţare -, a naţionalizat fondurile de pensii private – corespondentul Pilonului II din România – pentru a acoperi deficitul bugetar mare, a introdus noi taxe în sistemul financiar şi a obligat băncile să suporte, iniţial, costurile convertirii creditelor populaţiei din valută în forinţi (a acceptat apoi să preia o treime din pierderi). Picătura care umplut paharul: a schimbat statutul unor instituţii precum Curtea Constituţională şi Banca Centrală, aducându-le sub control guvernamental, lucru unic în Uniunea Europeană. Apoi, Ungaria a început negocierile cu FMI şi UE la sfârşitul anului trecut pentru încheierea unui nou acord de finanţare, negocieri care au fost sistate prematur pentru că guvernul nu a fost de acord cu solicitarea creditorilor de a întoarce legile referitoare la independenţa celor două instituţii – solicitare care părea cea mai importantă pe agenda UE/FMI.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

CE PARERE AVETI DESPRE NOUA CONSTITUTIE A UNGARIEI? Face referire la Dumnezeu, considera embrionul fiinta umana inca de la debutul sarcinii iar casatoria nu poate avea loc decat intre un barbat si o femeie

––––––––––-

Bineînţeles, pârţarii de bilderbergi şi tavistoci se vor înfuria: „Pe cine faci tu pârţar?”
Pe tine, javră de om care fuge când aude de Epistola către romani (1:24-27). Crezi că dacă ţi s-a îngăduit o vreme, două vremi şi o jumătate de vreme, ai câştigat lumea? Nebunilor! Credeţi că vă veţi ascunde în bunkere de mânia Domnului?

Şi, apropo… De ce ungurii pot, iar noi nu!? Ce ne lipseşte să ne lipsim de ei toţi?