Atunci când puţina minte pe care o aveai, ascuţit folosită pentru ghiftuiala proprie, capotează, plusezi! Vorba alcoolicului: „Când nu mai poţi, forţează!” De la oarecare înălţime, oamenii se văd ca nişte viermi, iar gemetul lor nu mai ajunge sus nici ca murmur.
Ceva funcţiona, incredibil, în ţara asta: SMURD. Reprezintă 10 la sută din bugetul sănătăţii şi compensează tot restul de 90 năclăit, în pană, gripat. În pofida sărăciei, unii oameni se dovedesc a fi chiar oameni. Ca un al treisprezecelea războinic, un Arafat a pus pe roate ceva care funcţionează şi în care oamenii săraci au încredere. Exact acea încredere de care băşina porcului nu are parte, pentru că are bani de spitale austriece sau elveţiene, neuitând însă sssă ssse insssinueze ca buruiana în viaţa noastră. Din gelozie, ca să nu zic răutate înnăscută, vrea băşina porcului să nu mai audă de salvarea de vieţi de săraci. Vrei să supravieţuieşti? Plăteşte colea, la firma mea privat portocalie de sănătate! N-ai de unde? Mori!
Probabil, din cretinism, băşina porcului nu ia în calcul coasa ţăranului. Crede că înfloreşte liniştită şi la primăvară.