Partidul Socialiştilor Europeni: Somăm Guvernul român să organizeze cât mai repede alegeri libere şi corecte!

Foto: nextyearcountrynews.blogspot.com
Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, cere Guvernului român respectarea standardelor democratice. Mai mult, politicianul „somează” autorităţile din România să respecte sistemul care permite organizarea unor alegeri libere şi corecte cu cea mai apropiată ocazie.

„În calitate de lider al Partidului Socialiştilor Europeni (PES), cer Guvernului român să respecte standardele democratice de bază şi îi somez pe guvernanţi să respecte sistemul care permite organizarea unor alegeri libere şi corecte cu cea mai apropiată ocazie”, se arată într-o declaraţie a noului preşedinte al Partidului Socialist European, Serghei Stanişev, remisă Mediafax.

În semn de solidaritate cu Partidul Social Democrat şi „cu miile de români curajoşi care au protestat în stradă”, PES doreşte să îşi exprime dezaprobarea faţă de „continua eroziune a standardelor democratice provocate de Guvernul PDL”.

Potrivit liderului socialiştilor europeni, „protestele au fost stârnite de revolta legitimă împotriva privatizării sistemului român de sănătate, dar acum manifestaţiile vizează într-o măsură egală atât sănătatea naţiunii, cât şi sistemul de sănătate”.

„România a fost victima unei distrugeri graduale şi sistematice a instituţiilor şi mecanismelor democratice, într-o manieră izbitor de similară cu cea a Ungariei. Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a respectat jurământul constituţional de păstrare a neutralităţii politice. Guvernul urmează într-un mod timid încercările sale de a oprima balansul democratic”, susţine Stanişev.
––––––––––

http://www.antena3.ro/thumbs/big/2012/01/19/partidul-socialistilor-europeni-somam-guvernul-roman-sa-organizeze-cat-mai-repede-alegeri-libere-si-corecte-126843.jpg
Foto: INTACT Images
Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat, miercuri, la Strasbourg, că preşedintele Traian Băsescu este, în opinia sa, un lider autoritar şi că ar fi bine dacă acesta ar alege calea dialogului cu protestatarii şi opoziţia, informează Mediafax.

Liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din PE a afirmat că Băsescu ar trebui să vorbească cu protestatarii despre nevoile şi îngrijorările acestora şi guvernanţii ar trebui să schimbe politica de reduceri bugetare drastice.

„Austeritatea şi nevoia de a face economii este una, însă este inacceptabil ca mulţi oameni săraci să devină şi mai săraci”, a adăugat el.

Swoboda a afirmat că preşedintele Băsescu în special ar trebui să dialogheze cu protestarii, întrucât aceasta este una dintre misiunile unui lider politic, care ar trebui să îi unească pe cetăţenii unei ţări, nu să îi dezbine.

Întrebat dacă şi asupra României Parlamentul European ar putea iniţia o rezoluţie, ca în cazul Ungariei, Swoboda a precizat că vor exista nişte audieri în PE despre situaţia din România, el exprimându-şi îngrijorarea pentru ce se întâmplă în România şi despre protestele din ultimele zile.

„Avem o mare îngrijorare despre ceea ce se întâmplă în stradă, despre cum sunt trataţi protestatarii şi suntem împotriva oricărei forme de violenţă. Ar trebui să aibă loc demonstraţii paşnice, iar poliţia şi forţele de ordine ar trebui să aibă mare grijă cum îi tratează pe demonstranţi”, a declarat Swoboda.
––––––––––––––––––
Românii din Londra protestează împotriva regimului: Jos Băsescu! Ieşiţi din casă dacă vă pasă!

70 de persoane s-au adunat în faţa Ambasadei României din Londra pentru a protesta împotriva actualei puteri, dar mai ales pentru a fi alături de români.

Oamenii adunaţi la Londra scandau „Jos Băsescu“ şi „Ieşiţi din casă dacă vă pasă“, având mai multe pancarte şi drapeluri naţionale.

Potrivit iniţiatorului protestului, sunt aşteptaţi din ce în ce mai mulţi manifestanţi în faţa Ambasadei.

––––––––––––––––
Mesajul hackerilor Anonymous pentru protestatarii români? Ascultă materialul apărut pe internet

“Salutari oameni din România, suntem Anonymous,

V-ati alaturat, în cele din urma, luptei globale pentru o viata mai buna. Dupa 22 de ani de furt, minciuna si manipulare, perpetuata de guvernele voastre si mass-media, vocile voastre sunt auzite inca odata pe strazile oraselor voastre.

Trebuie sa recunoasteti faptul ca aducerea în jos un singur om, si a alege pe altul la putere nu va rezolva problemele tale. Acest lucru se va perpetua doar circul politic care se desfasoara în fata dvs. de 22 de ani. Trebuie sa recunoasteti faptul ca întreaga clasa politica este corupta si nu serveste interesul poporului, asa cum ar trebui.

Multi dintre voi stiu ca lumea se schimba, multi dintre voi simtiti acest lucru in interiorul dvs. . Nu va pierdeti speranta deoarece anonim este de partea Voastra. Trebuie sa ramânem uniti împotriva guvernelor noastre si ne facem auzite vocile noastre, pentru ca suntem persoanele care doresc sa puna capat la înrobirea economica si monetara.

Treziti-va Români! Pentru o democratie reala, pentru viitorul identitatii voastre si traditiile poporului vostru. Treziti-va pentru o schimbare adevarata!

Suntem Anonim, TREZIREA!”

Anonymous este o grupare de hackeri care afirmă că susţin promovarea accesului la informaţie, libertatea cuvântului şi transparenţa. Hackerii au căpătat popularitate la nivel mondial, în decembrie 2010, după ce au reuşit să spargă site-urile Visa şi MasterCard în semn de protest faţă de arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

„Oricine poate să facă parte din Anonymous şi să ni se alăture în lupta către atingerea ţelurilor noastre”, a declarat un membru al grupării, potrivit WikiLeaks.
––––––––––––

Reclame