La Târgu-Jiu, trei ambulanţe SMURD, gata echipate şi pregătite să salveze vieţi omeneşti, nu au voie să se mişte nici măcar un metru. De ce? Pentru că ministrul Igaş trebuia să vină să taie panglica, să bifeze „realizarea” proprie (de parcă le-a primit cadou de la mă-sa). Or, e criză, manifestanţii-s de vină, aşa că ministrul Igaş nu se poate deplasa, iar punerea la treabă a ambulanţelor a fost amânată pentru sfârşitul lunii – cum ne explică senin autorităţile locale, fireşte, pedeliste. Dar…

„Ministrul de Interne, Traian Igaş, a informat Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, că, în perioada 25-27 ianuarie, va participa, la Copenhaga, la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, astfel că nu va putea fi la Camera Deputaţilor

„Acesta este primul Consiliu desfăşurat sub coordonarea preşedinţiei daneze, printre subiectele aflate în discuţie fiind identificarea unor soluţii pentru a face faţă presiunii migratorii accentuate la frontierele externe ale Uniunii Europene şi modalităţile de finanţare ale unor instrumente eficiente de combatere a terorismului”, precizează Biroul de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Ministrul Traian Igaş va avea o întâlnire bilaterală cu omologul danez, ocazie cu care se vor stabili paşii „pentru atingerea obiectivului reprezentat de aderarea României la spaţiul Schengen”.

„Ministrul Administraţiei şi Internelor a mulţumit membrilor Comisiei parlamentare pentru invitaţia adresată şi a asigurat că va răspunde, ca de fiecare dată, la orice solicitare venită din partea Parlamentului României”, arată MAI.

Deputatul liberal George Scutaru a anunţta, vineri, că ministrul Traian Igaş şi mai mulţi oficiali din conducerea MAI ar urma să se prezinte, miercuri, 25 ianuarie, la Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, unde au fost invitaţi pentru a discuta despre modul de acţiune al forţelor de ordine la protestele care au avut loc.

„În urma solicitării noastre, domnul preşedinte al Comisiei, Costică Canacheu, l-a contactat pe ministrul Traian Igaş, pe care la invitat la discuţii miercuri, la ora 10.00. Traian Igaş a confirmat prezenţa”, a declarat, pentru MEDIAFAX, George Scutaru, deputat PNL şi vicepreşedinte al Comisiei de apărare.

Potrivit acestuia, Comisia se va reuni în şedinţă miercuri şi joi, respectiv 25 şi 26 ianuarie.

Deputaţii USL George Scutaru şi Eugen Bejinariu au depus o cerere pentru convocarea, luni, 23 ianuarie, a unei şedinţe extraordinare a Comisiei de apărare a Camerei, la care să fie chemaţi ministrul Igaş şi alţi oficiali din MAI, pentru analizarea modului de acţiune a forţelor de ordine la proteste.

„Am depus eu şi domnul Bejinariu, în numele parlamentarilor PNL şi PSD, o adresă la secretariatul Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, prin care solicităm preşedintelui Comisiei, domnul Canacheu, să accepte convocarea, pentru luni, 23 ianuarie, a unei sesiuni extraordinare a Comisiei, pentru analizarea modului de acţiune a forţelor de ordine, ca urmare a ultimelor evenimente”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL George Scutaru.

El a spus că a făcut adresa respectivă, împreună cu deputatul PSD Eugen Bejinariu, în calitate de vicepreşedinţi ai Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.

Potrivit lui Scutaru, prin respectiva adresă semnatarii îşi exprimau dorinţa ca la audieri să fie invitaţi: ministrul de Interne, Traian Igaş, secretarul de stat pentru Ordine Publică, Ioan Dascălu, chestorul şef Adrian Romanică din cadrul Direcţiei Generale Management Operaţional, comisarul-şef Cristian Laţcău, director general al DGIPI, chestorul şef Liviu Popa şi inspectorul general al Jandarmeriei, Costel Gavrilă.” (http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2012-01-20/Ministrul-Igas-participa-intre-25-27-ianuarie-la-Consiliul-JAI-de-la-Copengaha)

Aşadar, ministrul de interne al unei ţări aflate în stare de celulă de criză nu are timp să se ducă să dea liber la trei ambulanţe, că e musai să taie EL panglica, dar are timp de Copenhaga, în loc să răspundă Parlamentului pentru abuzurile jandarmilor coordonaţi de nea Gogu de la PD-L.

Închei cu cel mai la îndemână eufemism, din paleta largă de urări ale neamului:
FUTU-VĂ-N GURĂ SĂ VĂ FUT! Javre ordinare!