Cărţile politice erau făcute demult. În decembrie 2011, chiar „s-a scăpat” pe goarnă:
Viorel Hrebenciuc spune că moţiunea de cenzură privind legea comasării alegerilor nu putea trece şi că era previzibil acest lucru în condiţiile în care au avut cu trei colegi mai puţin.

Este însă optimist şi spune că pe viitor va fi însă mai bine.

Viorel Hrebenciuc este încrezător când vine vorba de guvern şi spune că acesta va cădea în luna martie.

Întrebat de presă de unde are o astfel informaţie şi dacă ştie şi ce formulă guvernamentală va urma, deputatul PSD a declarat că este o previziune legată de mărţişor.

Acesta a mai spus că următorul guvern nu va fi condus de un premier de la PDL.

„Acum cred că împreună cu USP (UNPR plus partidul lui DD) o să facem treaba asta. De ce vă miraţi aşa, nu sunt de stânga? Nu trebuie să revină la matcă, care e problema?”, a adăugat Hrebenciuc.
(http://www.cotidianul.ro/viorel-hrebenciuc-in-martie-2012-guvernul-va-cadea-167811/)

Cred ca fost prima gafă făcută de Hrebe vreodată. Dacă n-a fost cumva o altă mişcare de sfori…
Cert e că cineva a taxat-o imediat:
Viorel Hrebenciuc şi Robert Negoiţă sunt cercetaţi de DNA. Aceştia sunt acuzaţi de spălare de bani şi fals în înscrisuri şi folosire de influenţă. Alături de ei sunt acuzaţi şi oameni de afaceri, precum Sebastian Ghiţă.

Ei sunt cercetaţi în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoană, în care a fos trimis în judecată Ioan Niculae.

În dosarul privind trimiterea în judecată a preşedintelui grupului InterAgro, procurorii arată în rechizitoriu că a fost constituit un nou dosar, în care urmează să fie cercetate infracţiunile de folosire a influenţei sau a autorităţii politice, fals în înscrisuri şi spălare de bani, fapte comise de Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, alături de Viorel Hrebenciu, Robert Negoiţă, dar şi oameni de afaceri precum Sebastian Ghiţă şi Emilian Dinescu.

Potrivit aceluiaşi document, a fost făcută şi o a doua disjungere, în acest nou dosar urmând să fie cercetaţi Ioan Niculae, angajaţi APIA şi angajaţi ai InterAgro, pentru fraudarea unor fonduri europene.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC InterAgro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD.

Potrivit procurorilor, sumele de bani urmau a fi furnizate indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic.

În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae a solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul partidului menţionat, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA).
(http://www.cotidianul.ro/hrebenciuc-negoita-si-sebastian-ghita-cercetati-penal-169512/)
Cine a fost acel „cineva”? Nu se ştie. Poate Băsescu, simţind că nu intră în noile cărţi (gurile rele wikileaks zic că disputa era veche, să zicem cea dintre Mossad Răzvan Ungureanu şi GRU Maior – informaţia putând fi relativ verificată de cenzura blogurilor în Israel: încercaţi să-l înjuraţi pe Băsescu într-o postare, sunaţi un prieten de acolo şi cereţi-i să vă citească… Eu, deşi mă consider mlădiţă altoită Poporului Ales, am doar 4 vizite unice de-acolo, ceea ce e infim, ţinând cont de câţi vorbitori de limba română sunt acolo).
Ca să fac tranziţia înspre criza noastră politică, să vorbim puţin despre demiterea lui Baconschi, chipurile pentru că a avut gura spurcată sau pentru că Boc a vrut să mituiască copilăreşte Piaţa Universităţii. Nici o legătură! Adevărul este că Baconschi a fost demis exact înainte să semneze un important act european, în mijlocul şedinţei, act care instituia un embargo UE asupra petrolului iranian. Cine este cel mai bun prieten al Iranului? Pai… Rusia. Cine este cel mai mare duşman al Iranului? Păi… Israel… Aşadar, România a făcut jocul Rusiei şi a dat o palmă Israelului, ceea ce nu se face fără riscuri personale tâmpite, întrucât Mossad-ul mănâncă trei CIA la micul dejun, trei MI6 la prânz şi trei FSB sau GRU la cină. Mai înseamnă că Băsescu e ca şi sacrificat.
Pănă acolo însă, ne-am făcut de cacao în Europa (ce a semnat Baconschi e nul, el fiind demis).
Rămâne însă întrebarea de ce nu vor dormi la noapte, întruniţi de urgenţă, liderii PDL (probabil şi ai PSD – Ponta a avut ieri grijă să spună la TV că la SRI nu e nimic de schimbat, întrucât funcţionează perfect) Răspunsul e unul singur! Ce ne facem, ce se alege de planul nostru dacă P N L demisionează în bloc din Parlament şi câştigă TOATĂ simpatia maselor, în condiţiile în care PSD, refuzând să facă asta (pentru că nu poate, în virtutea planului), se autoexclude din USL – care USL dispare, NU ÎNAINTE DE A TRANSFERA TOT CAPITALUL DE CREDIBILITATE ŞI SPERANŢĂ LA P N L! Adăugaţi şi reacţia străzii… Exponenţială. Poate şi un plus de inspiraţie al liderilor PNL, care vor atrage intelectualii scârbiţi până acum.
Se cheamă că s-a isprăvit definitiv cu PNL şi PSD…

CU O SINGURĂ CONDIŢIE! CHIAR SĂ DEMISIONEZE MÂINE ÎN BLOC, PRIMII, FĂRĂ PSD, iar Crin să aibă curajul de a-i exclude din partid pe cei care nu vor face asta.
Dacă nu fac asta, înseamnă că au ieşit din cărţi pentru 2012, vor fi singurii furaţi la alegerile din noiembrie, organizate de guvernul tehnocrat PDL-PSD condus de Stolojan. Înseamnă şi că Ţara a fost vândută ruşilor, şi că nici SUA, nici Israelul nu ne vor putea ajuta cumva.

Mai înseamnă şi că au pierdut un alegător din 90, 92, 96, 2002, 2008. Şi ţara încă un cetăţean.
Sau poate nu, dacă se întâmplă aşa cum cred eu – că 2013 nu va exista.